Νεα

Παρασκευή, 12 Μαΐου 2017 18:48

Ευρωπαϊκή Ημέρα Περιοδοντολογίας

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Περιοδοντολογίας (ΕFP) ζητά μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση για την υγεία των ούλων και αυξημένη δράση για την αντιμετώπιση της περιοδοντικής νόσου, τόσο σε εθνικό, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Μετά την έναρξη του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Περιοδοντολογίας το 2014, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Περιοδοντολογίας (EFP) γιορτάζει φέτος  την τέταρτη επέτειό της (12 Μαΐου 2017). Στόχος της Ευρωπαϊκής Ημέρας Περιοδοντολογίας είναι η πρόληψης των περιοδοντικών νόσων, λόγω της συσχέτισής τους με τη στοματική και τη γενική υγεία.
Οι περιοδοντικές νόσοι είναι οι πιο κοινές ασθένειες από τις οποίες ταλαιπωρούνται οι Ευρωπαίοι πολίτες, αλλά την ίδια στιγμή είναι και οι λιγότερο αναγνωρισμένες. Πολλοί ασθενείς δεν γνωρίζουν ότι το 80% των Ευρωπαίων πολιτών που είναι άνω των 35 χρονών υποφέρουν από κάποια μορφή περιοδοντικής νόσου. Η μη θεραπευτική αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων έχει σημαντικά αρνητικές επιπτώσεις στην γενική υγεία.
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Ευρωπαϊκή Ημέρα Περιοδοντολογίας επιδιώκει να φέρει στο δημόσιο επίκεντρο της σχέση μεταξύ της περιοδοντικής νόσου και διαφόρων γενικών παθήσεων, όπως ο διαβήτης και η καρδιαγγειακή νόσος. Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Περιοδοντολογίας πιστεύει ότι η Ευρωπαϊκή Ημέρα Περιοδοντολογίας  θα μπορούσε να ευαισθητοποίησει το κοινό σχετικά με την περιοδοντική υγεία και να ενθαρρύνει την ανταλλαγή γνώσεων,  ανάμεσα στους οδοντιάτρους- περιοδοντολόγους και γιατρούς άλλων ειδικοτήτων, σε τομείς όπως η καρδιολογία, ο διαβήτης, η γυναικολογία και η μαιευτική.

Θα μας βρείτε

 Βασ. Σοφίας 100

  Αθήνα Τ.Κ. 11528

 Efthymios.Skaribas@alumni.tufts.edu

 +30 210 7718884

 

 Λευκάδος 4

 Βούλα Τ.Κ. 16673

 Efthymios.Skaribas@alumni.tufts.edu

 +30 210 7718884